2 unga arrangörer sökes till Växjö unga eldsjäl 2018

Drömmarnas kontor

Drömmarnas kontor är en verksamhet, inom Nätverket SIP i Växjö, som verkar för att ge ungdomar ett ökat intresse för samhällsutveckling och inspirera dem att vara med och skapa, bygga och påverka samhället. Tillsammans med mentorer coachar vi unga i utvecklingen av deras egna idéer som ofta leder fram till ett event, förening eller företag. Drömmarnas kontor drivs av projektledare, ungdomscoacher, volontärer, praktikanter, unga arrangörer och talespersoner.

Arbetsuppgifter

2016 instiftade Drömmarnas kontor ett stipendium som varje år går till en ung person som är engagerad inom en viktig fråga och som gör verklighet av sina idéer inom detta område. En eldsjäl är en person som brinner starkt för någonting och som inspirerar andra att följa sina drömmar. Förra året avslutades Växjö unga eldsjäl med ett event på Utvandrarnas hus där alla nominerade var inbjudna och samtalade på scenen. I september och oktober i år kommer du som ung arrangör åt Drömmarnas kontor att ansvara för att:

  • Aktivt söka efter unga personer som kan nomineras till utmärkelsen Växjö unga eldsjäl

  • Ta kontakt med fritidsledare, lärare, föreningar med mera för att hitta nominerade

  • Med hjälp av erfarenheter från förra årets evenemang planera och genomföra ett avslutande event i slutet av oktober 2018

  • Ta kontakt och utse en jury som utser vinnaren av utmärkelsen

  • Skriva pressmeddelande för att uppmärksamma eventet i medier

  • Skriva och posta inlägg på Drömmarnas kontors sociala medier

  • Redovisa och utvärdera slutresultatet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är i vår målgrupp - unga i Växjö mellan 16-25 år. Vi ser gärna att du själv är ung och driven, med ett stort kontaktnät i Växjö. Du är framåt och vågar ta initiativ. Du behöver ha en bra förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är van vid att hantera sociala medier såsom Facebook, Instagram och Snapchat. Tidigare erfarenheter från föreningsarbete, marknadsföring och att driva projekt är meriterande. Arbetet utförs av två unga arrangörer med stöd av ungdomscoacher och projektledning på Drömmarnas kontor.

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning 2 månader. Omfattningen ligger på 20-25 % och kan göras vid sidan av studier, praktik eller jobb. Lönen är 100 kr/h innan skatt.

Vid frågor och ansökan, mejla info@drommarnaskontor.se. Ansök senast 21 augusti genom att skicka en kort presentation av dig själv, din motivering för jobbet och med eventuella meriter. Välkommen med din ansökan :D