Vardagen

Isak, projektassistent på Drömmarnas kontor

Hej! Jag heter Isak och har jobbat som projektassistent på kontoret i sommar tillsammans med Amalia. Jag är 18 år och går medialinjen på Kungsmadskolan i Växjö. På fritiden fotar jag mycket, spelar musik och hänger med kompisar. Under min tid som projektassistent har jag fått arbeta med väldigt många olika uppgifter; jag har lett aktiviteter med sommarjobbarna och hjälpt dem med sina arbeten, jag har gett kritik och förslag till den här hemsidan där jag också skrivit en del blogginlägg, jag har gjort material till våra sociala medier och skrivit utkast och listor som kommer användas i höst. Mycket har hänt och det har varit en väldigt givande period som jag verkligen skulle rekommendera, Drömmarnas kontor är toppen! 

Eftersom detta är min sista dag så lär ni väl inte höra av mig speciellt mycket mer på bloggen men det kan hända att jag genomför ett eget projekt på DK, vem vet?

Isak Löwegren signing out

VÄLKOMMEN TILL DRÖMMARNAS KONTOR

I Drömmarnas kontor tar vi vara på ungas idéer om hur samhället kan bli bättre. Hos oss kan du få hjälp med att hitta något du brinner för och dessutom vägledning till att göra din samhällsförändrande idé till verklighet. Projekt och arrangemang som hittills har genomförts av unga inom Drömmarnas kontor är bland annat en konstutställning med miljöfokus och en filminspelning med samma ämne. En annan grupp ungdomar har under sommaren anordnat en träff med Växjös lokalpolitiker och några andra bjöd in Växjös unga att dela idéer på en Idéfest. Här ryms både små och stora idéer och vi är nyfikna på att höra på vilket sätt just du vill skapa samhällsförändring.

Klicka dig vidare till Om kontoret och läs mer om vilka vi är och vad vi kan göra tillsammans för att förändra samhället!

Sommarjobbet är över!

I fredags var alla sommarjobbare färdiga här och nu är det bara Amalia, Therese och jag (Isak) kvar. Den här månaden är den sista för oss tre så det arbete som kvarstår har mycket att göra med överlämningen av projektet till nästa arbetande. Vi ska även förbereda och researcha inför hösten, samt skriva en del underlag och infotexter till skolor och andra intressenter om projektet. Med andra ord blir det en hel del pappersarbete, men jag håller just nu också på att skriva blogginlägg om alla sommarjobbarnas enskilda grupper och redigerar två filmer om deras idéfest och träff med politiker. 

Ha det skönt i Julivärmen!

Goda gärningar!

Vi som är i konst- och filmgrupperna gick runt på stan och satte positiva lappar på bilar och hade det roligt tillsammans!

Isak – ny projektassistent på Drömmarnas kontor!

Hej!

Jag heter Isak och har just börjat arbeta som projektassistent i Drömmarnas kontor. Jag är 18 år och gick just färdigt andra året på Estet Media-linjen på Kungsmadskolan i Växjö. Där får jag utveckla många av mina intressen, som främst är fotografi och film men även konst- och kutlurteori och journalism. Jag bor i en liten by, Ryssby, som ligger ungefär 45 minuter från Växjö. På denna oansenliga plats bor jag med min familj på sex personer och två katter i en tegelvilla vid en kohage. På fritiden gillar jag förutom mina mediaintressen att vara i naturen, långdistanslöpning och att spela musik. Jag spelar fiol sen 11 år tillbaka men hoppar även in på trumset i olika kompisars band emellanåt. Vad jag vill göra i framtiden har jag inte lyckats klura ut riktigt än men efter gymnasiet så är planen att plugga fotografi på en folkhögskola.

Min första kontakt med SIP var att jag hörde talas om Funkibator i något sammanhang jag inte kommer ihåg, men Drömmarnas kontor var för bara några veckor sedan. Jag fick ett mail utskickat från studievägledaren på skolan där det stod om tjänsten som projektassistent – jag nappade direkt. McDonalds i all ära men jag tyckte det lät aningen mer utvecklande och stimulerande än att steka hamburgare vid E4:an hela sommaren. Samhällsfrågor är något jag är väldigt engagerad i och tycker är både viktigt och intressant, så att få göra riktig samhällspåverkan utan att behöva engagera mig i en politisk ungdomsförening känns jätteroligt. Jag är ännu bara i startgroparna och lär mig om alla rutiner och projektplaner men det ska bli jätteroligt att få bli en del av SIP, hur länge det än blir!

Webbutveckling

Nu börjar det hända grejer med vår hemsida och vår visuella identitet, det är så spännande! Vi arbetar tillsammans med webbyrån Tamkin och vi trivs så bra ihop med dem. Just nu har vi precis klarat av omgång 1 av utveckling och därför fått ett första utkast på logga (fortfarande dock i svartvit) samt lite inspiration till vilka färger vi kan använda till allt vårt material. 

Varken jag (Therese) eller Amalia har tidigare jobbat med en sådan process, dvs att bygga upp hemsidor och visuell identitet från grunden, så det är himla spännande faktiskt. Det är dock några veckor kvar tills vi är helt klara, så ni får hålla till godo efter resultatet en liten stund till! 

Det är väldigt kul att se resultatet växa fram, och det är så roligt att se hur Tamkin verkligen använder sig av våra vinnare i loggatävlingen för att utveckla det vidare till ett helt och färdigt koncept. Du kan verkligen se den röda tråden från våra ungdomars skisser i allt de gör. För att se våra vinnares skisser på loggor får du logga in på vår FB-sida! 

Men som sagt, än återstår lite arbete innan vi visar upp resultatet. Så vi hörs snart igen :) 

Uppdatering från DK-teamet

Tiden springer iväg och helt plötsligt har det gått en månad sedan senaste uppdateringen. Utan att bli allt för långdragen ska jag därför göra mitt bästa för att sammanfatta den senaste tiden i Drömmarnas kontor.

Sedan sist har vi rekryterat 5 ungdomar till vår referensgrupp som ska hjälpa oss i utvecklandet av vår webbplats. Några av bilderna ovan är från gruppintervjun vi hade för några veckor sedan, dit 7 av 14 ansökande var inbjudna efter första urvalet. För att deltagarna skulle få en känsla av vad det skulle innebära att vara med i referensgruppen var en av uppgifterna att utvärdera logotyperna vi fick in under vår logotype-tävling och sedan välja ut en och motivera varför den skulle passa att representera Drömmarnas kontor. Den loggan tillsammans med ytterligare en har skickats vidare till vår webbutvecklare på Tamkin för inputs och idéer. Tanken med referensgruppen är att de ska följa vårt arbete med hemsidan under första projektåret och bidra med idéer och inputs. När det finns ett utkast på hemsidan kommer de också vara med att testa och utvärdera. Totalt planerar vi att ha 5 träffar under året och det känns som vi hittat ett riktigt bra gäng! En presentation av dem kommer vid ett senare tillfälle.

Dialogen med Tamkin är en annan central grej vi jobbar med just nu och det känns himla kul att ha kommit igång med vad som faktiskt i slutändan av projektet kommer vara dess viktigaste fortlevnadsprodukt - hemsidan med onlinetestet! Att vara med i processen att bygga upp en hemsida från grunden är en helt ny erfarenhet för mig (och jag vet att jag även talar för Therese) så det känns himla spännande. Vi varvar godkännande av offerter och tidsplaner med att svara på roliga frågor så som: "Om ert projekt var ett fordon, vilket skulle det vara då och varför?" & "Om ert projekt var en känd person eller karaktär, vem skulle det vara då och varför?" Ni kan ju gissa vilket vi tycker är roligast att göra! ;)

I sommar samarbetar också Nätverket SIP och Drömmarnas kontor med Växjö kommun och deras satsning på feriearbeten. Drömmarnas kontor kommer att ta emot 15 nyanlända ungdomar + 5 ungdomsledare som under 3 veckor ska jobba tillsammans med oss. Under cirka en månads tid har det därför varit mycket fokus på marknadsföring av platser samt rekrytering. Vår förhoppning är att se flera spännande projektidéer växa fram under sommaren samt att vi under tiden ska kunna uppmuntra till samhällsengagemang och socialt entreprenörskap bland deltagarna.

En annan rolig sak värt att nämna är att både jag och Therese under varsin dag vecka 15 hade äran att gästinstragramma för Maktsalongen. I och med det nådde ordet om Drömmarnas kontor ut till deras nästan 2000 följare på Instagram och DK's egen Instagram mer än dubblade sin följarskara - vilket boost! In och följ oss ni med vettja @drommarnas.kontor :)

Jag tänker att jag stannar här för att undvika att detta blir en mindre novell. Med löftet om att snart uppdatera igen hoppas jag att ni vill fortsätta följa vad som händer i Drömmarnas kontor! :)

MÖT SILAS, PROJEKTASSISTENT I DRÖMMARNAS KONTOR

Hello,

My name is Silas and I’m a project assistant at Drömmarnas kontor. I’m fairly new there so I’m still mostly focusing on getting myself started.

I only just started bringing my puppy to work and he’s very talkative and energetic for a future office dog. But I hope that it will work out somehow. A quiet dachshund? Yeah right.

 

About myself? Well, I like japanese comics and worlds with names such as Hyrule and Azeroth. Passions include human (all of the different ones) rights and the Harry Potter books. Especially the Harry Potter books.

Born but not raised in Stockholm, I am a city person by blood, and feel the most at ease near tall buildings and busy streets.

 

What’s your favorite zoo animal?

Bears. They’re my shamanic spirit animal.

 

What’s your favorite word?

Assassin or pestilence.

 

What did you want to be when you grew up?

Marine biologist. 

 

Are you a good judge of character?

A great one. 

Drömmarnas kontor på Future fair

Team of Drömmarnas Kontor 15th of March participated in the future fair at Procivitas highschool. There we shared information about our project, recruited people for reference group and just had good time together with students.