Djur & Miljö

Bild på en gul blomma

Är du kanske en person som bryr sig om andra, och gör genomtänkta val? Som är en stor djurvän som alltid försöker hjälpa djur och hindra dem från att lida. Du kanske är särskilt medveten om att vi bor på en planet och behöver hjälpas åt för att inte förstöra naturen, skövla regnskogar och skräpa ner haven. Är du engagerad och brinner för att göra någon skillnad inom dessa områden så får du här lite mer inspiration nedan. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Att hjälpa ett skadat djur, att ta några steg mot att minska klimatavtrycket, plocka upp plast kastat i diket, sätta ut en isolerad koja till hemlösa katter- ja det finns många små, små steg som gör stor skillnad.


Om du inte har en idé så är här några förslag: Jobba som volontär på ett djurhem, starta en insamling till en stor organisation som jobbar för djurskydd, tex WWF, ha en filmvisning med Leonardo DiCaprios film om klimatutmaningar, håll i en vego-middag öppen för allmänheten, skicka en insändare om att kastrera sina katter etc. Kom till oss så kan vi hitta idén som just du brinner för!

Inspiration

Titta på filmen Cowspiracy
Gå med i Facebookgruppen Vad lagar du för veganmat idag?
Gilla WWF på Facebook och följ deras arbete

Lär dig mer

Soi Dog Foundation, Cowspiracy
Mannen som matar hundar
Impossible Foods & Beyond Meat
Vegoliv
Anders Hallgrens bok "Etik och etologi för ett lyckligt hundliv"

Det här händer i Växjö

Djurens rätt i Växjö
Växjö Hemlösa Katter
Black Dog Foundation
Djurens vänner, Ekobacken
Bondens butik
Café rekommenderas

Din coach på DK kan vara:

Sandra Tigerlind
sandra@drommarnaskontor.se
0763 44 57 11

Driver ett hundhem för utsatta hundar, är vegan och har bott i en liten stuga på 20 kvm utan rinnande vatten och avlopp i två år för att testa minska klimatavtrycket och att leva enkelt för att få mer tid till - att leva.

Alexandra Schill "Jag drömde om att kämpa för varenda katt"

Förebild: Alexandra Schill

Alexandra startade våren 2016 projektet Arabykatten. Idag har hon volontärer som jobbar med henne och tillsammans tar de hand om katter i området.