Förebild: Isak Folcker

Isak Folcker ”jag drömmer om en värld, där alkohol inte stoppar någon från att drömma”

"Jag drömmer om en värld, där alkohol inte stoppar någon från att drömma"

Isak har gått från att ha scenskräck till att börja spela teater och nu är han även teaterledare för yngre personer och sitter med i styrelsen för IOGT-NTOs juniorförbund. Han började spela teater tillsammans sina vänner med sina vänner och nu är han inte längre rädd för att stå framför människor. Detta har stärkt honom i viljan av att fortsätta följa sin dröm.

Som teaterledare coachar han yngre och hjälper dem att utvecklas i sitt skådespeleri. Han arbetar ideellt och har varit ledare i 2 år, han tycker att det är riktigt kul, framförallt när han ser hur de yngre utvecklas. Isak berättar att det är när han ser på barnens ansikten att de tycker att det är roligt att stå på scen och spela inför okänt folk liksom sina släktingar och vänner, som han får drivkraften att fortsätta med sitt ideella arbete. En liknande drivkraft kommer från att se leenden bland publiken.

Man måste våga jaga sina drömmar
Tillsammans med Junis, anordnar de en massa aktiviteter för unga och de har även läger under loven. En genomgående grundsats är att alla barn och ledare ska leva utan alkohol. Isak tycker att förbundet på detta sätt försöker förbättra samhället: genom att bygga ett samhälle där alkohol inte stoppar någon att drömma.

Isak tror att man måste våga göra det en vill och våga jaga sina drömmar, annars blir det ingenting gjort i livet. Det är viktigt för att man inte ska sitta hemma och säga "tänk om jag hade gjort detta".

Även om Isak lever sin dröm nu, slutar han aldrig att drömma. Han drömmer om att jobba med teater som teaterpedagog. Men han har en annan speciell dröm också: han är politiskt engagerad och vill bli politiker.