Integration, språk & kultur

En bild på jordklotet

Integrationen, verktyget som vi använder för att kunna förstå andras kulturer och genom det kan man ju förstå sin egen kultur.
Ju mer integration i samhället det blir, desto mer roliga saker får man att göra/prova. Vem tycker inte om arabisk mat? Vem tycker inte om att dansa Salsa? Varför inte lär dig ett nytt språk eller kanske lär ut ett språk?
Om du är en av dem, som tycker om att lära känna andra kulturer och är engagerad i integrationen, samt för dig som tror att människor från olika kulturer borde träffas oftare och har en idé/dröm om just detta, kan kontakta vår ungdomscoach Rami ,som är själv kommer från en annan kultur, så att ni tillsammans kan genomföra din idé/projekt i detta område.

Om du inte har en egen idé så är här några förslag: Anordna en läxhjälp för att lära ut svenska för nyanlända, anordna ett språkträff event där personer från olika länder delta och lär ut sina modersmål, anordna en dansträff där varje vecka provar man en typ av dans, skapa en aktivitet där man lagar som man brukade laga i sitt hemland m.m.

 

Inspiration

Är Åre Sveriges mes integrerad samhälle?
Ghaith och hans 'Awesome' klass

Lär dig mer

12 saker du kan göra för integrationen

Det här händer i Växjö

Vi är Växjö
ABF We Act
Fotboll för alla tjejer
Integrationsverksamheter, Röda korset Växjö
 

Din coach på DK kan vara:

Rami Alkenayeh
rami@drommarnaskontor.se
0738 919 737