Mänskliga rättigheter & demokrati

Martin Luther King JR.

Är du intresserad av globala frågor? Tycker du att samhället och världen behöver förbättras? Dagligen hör vi om konflikter, död och förtryck. Men det finns också mycket gott som görs i världen och under 2000-talet behövs det många röster och aktörer för fred! Vill du lära dig mer om vilka hjälporganisationer som finns i Växjö? Eller kanske annordna ett eget projekt eller event där du uppmärksammar en specifik fråga eller vill du kanske starta en insamling för ett gott ändamål? Vi finns här för att hjälpa dig hitta idéen just du brinner för.

Om du inte har en idé så är här några förslag: Under våren 2017 kan du engagera dig i specifika projekt med stöd av Drömmarnas kontor. Pride week i Växjö kommer att hållas 8 - 14 maj då en hel vecka ägnas åt frihet, kunskap och kärlek. Vill du annordna en aktivitet under veckan? Ett samtal, en filmvisning eller kanske en fotografering där deltagare får uttrycka sin kärlek på ett plakat? Under våren kommer även Vardagens Civilkurage till Växjö! Har du någonsin känt att du skulle ha sagt eller gjort något i en orättvis situation? Då kanske du vill delta på träningar i civilkurage, engagera dig i föreningen, sprida ordet eller själv utbilda dig till tränare? Hör av dig till oss med ditt intresse!

 

Lär dig mer

Vardagens Civilkurage
Föreningen för utvecklingsfrågor
Utrikespolitiska Institutet

Det här händer i Växjö

Växjö Pride
Röda Korset och Röda Korsets Ungdomsförbund
Växjö FN-förening
Multicultural

Din coach på DK kan vara:

Thea Pettersson
thea@drommarnaskontor.se
0737 517 815

Rebecca Schreiber "Jag drömde om att ha en Queen-konsert. Nu är den drömmen förverkligad"

Förebild: Rebecca Schreiber

När Rebecca fick en introduktion i början av sin gymnasietid om att hon skulle avsluta sina tre år med att göra ett större gymnasiearbete, visste hon direkt att hon ville göra en konsert.
Isak Folcker ”jag drömmer om en värld, där alkohol inte stoppar någon från att drömma”

Förebild: Isak Folcker

Isak har gått från att ha scenskräck till att börja spela teater och även vara teaterledare för yngre.