Teknik & datorer

Bild på kretskort

Teknologi har nästan tagit över världen. Ingen kan föreställa sig leva utan just denna. Vi sover med våra mobiler i händerna. Vi vaknar varje morgon och den första vi gör är att checka våra sociala mediers konton. Vi träffar våra vänner bara för att spela TV-spel med och mot varandra. Vi stannar upp för sent på nätterna så att vi kan tävla mot andra, som bor i andra hälften av jorden. Många lär dem själva att programmera, skapa applikationer och bilda hemsidor bara för att de tycker det är roligt. Turneringar och kreativa tävlingar är överallt och Växjö är inte ens mindre viktig än dem andra stora städer i just detta område. Hittar du dig själv i teknologis området? Har du en idé som du brinner och komma igång med den? Då får du kontakta vår ungdomscoach så att ni kan sätta igång idén på riktigt.

Om du inte har en egen idé så är här några förslag: Anordna en turnering för ett spel du tycker om, skapa en applikation du tycker samhället saknas, anordna en aktivitet där du hjälper äldre folk blir mer vana vid teknologi, spelkvällar för barn, kanske programmering för dummies? eller du kan bara komma till oss och bolla idéer med våra duktiga ungdomscoachar.

 

Inspiration

De bästa TEDtalks om teknik

Lär dig mer

A 12-Step Guide to Building Your Very First Mobile App
Programming Basics
Dreamhacks sommarevent 2017
Tidningen Ny teknik

Det här händer i Växjö

Programmering för barn
Pokéwalks
E-sport Växjö
Projektet Cyberhjärta

Din coach på DK kan vara:

Rami Alkenayeh
rami@drommarnaskontor.se
0738 919 737

Tristan Jakobsen "Jag vill skapa en plattform för E-sport i Växjö och ge ungdomar utrymme att utöva sina intressen"

Förebild: Tristan Jakobsen

En gång träffade Tristan sin barndomsvän och snackade om Super Smash. Nu har hans E-sport förening nått nästan 50 aktiva medlemmar och har 150 medlemmar på Facebook.