Thea

Thea är ungdomscoach och projektledare för Drömmarnas kontor. Här hittar du alla hennes blogginlägg!

Thea

Demokrati för alla

Efter tre år som Arvsfondsprojekt står nu Drömmarnas kontor på egna ben!

Precis som tidigare kan du hitta inspiration och mentorer på vår hemsida. Har du en idé du vill förverkliga? Tveka då inte att kontakta oss så att vi kan matcha ihop dig med en av all mentorer som finns här för att hjälpa just dig! 

Utöver det så jobbar vi vidare med fokus på demokratifrågor. Vi fortsätter att besöka skolklasser för att hålla workshops men nu med inriktning på demokrati, politik samt EU-valet som sker i maj. En annan utveckling är att vi nu besöker klasser i hela region Kronoberg. Denna nya satsning går under namnet Demokrati för alla och är i fokus våren 2019. Vi kommer att sprida information och kunskap om demokrati och EU och arrangera tävlingar på Facebook och Instagram som relaterar till demokrati. Kom ihåg att följa oss där!

Thea & Tamara

Valvaka på Drömmarnas kontor!

Tack till alla som kom och följde valet med oss under kvällen! Såhär sumrerar vår praktikant Amanda eventet:

Klockan sju samlades trettiofem människor hos Drömmarnas kontor för att följa det svenska valet. Det anordnades ett quiz med frågor angående svensk politik och samhällsstyre. Vissa kom för att följa valet med spänning på en plats som är politiskt obunden, andra kom för pizza och intressanta diskussioner som vi höll parallellt med livesändning av valresultaten. En grupp på tjugo personer diskuterade under kvällen både svensk och internationell politik och samtalen ville inte ta slut! Oavsett vilka förväntningar man hade på valet så kan nog alla vara överens om att kvällen var lyckad med god mat, intressanta diskussioner och en festlig stämning.

Bild från kvällen

Bild från kvällen

2 unga arrangörer sökes till Växjö unga eldsjäl 2018

Drömmarnas kontor

Drömmarnas kontor är en verksamhet, inom Nätverket SIP i Växjö, som verkar för att ge ungdomar ett ökat intresse för samhällsutveckling och inspirera dem att vara med och skapa, bygga och påverka samhället. Tillsammans med mentorer coachar vi unga i utvecklingen av deras egna idéer som ofta leder fram till ett event, förening eller företag. Drömmarnas kontor drivs av projektledare, ungdomscoacher, volontärer, praktikanter, unga arrangörer och talespersoner.

Arbetsuppgifter

2016 instiftade Drömmarnas kontor ett stipendium som varje år går till en ung person som är engagerad inom en viktig fråga och som gör verklighet av sina idéer inom detta område. En eldsjäl är en person som brinner starkt för någonting och som inspirerar andra att följa sina drömmar. Förra året avslutades Växjö unga eldsjäl med ett event på Utvandrarnas hus där alla nominerade var inbjudna och samtalade på scenen. I september och oktober i år kommer du som ung arrangör åt Drömmarnas kontor att ansvara för att:

  • Aktivt söka efter unga personer som kan nomineras till utmärkelsen Växjö unga eldsjäl

  • Ta kontakt med fritidsledare, lärare, föreningar med mera för att hitta nominerade

  • Med hjälp av erfarenheter från förra årets evenemang planera och genomföra ett avslutande event i slutet av oktober 2018

  • Ta kontakt och utse en jury som utser vinnaren av utmärkelsen

  • Skriva pressmeddelande för att uppmärksamma eventet i medier

  • Skriva och posta inlägg på Drömmarnas kontors sociala medier

  • Redovisa och utvärdera slutresultatet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är i vår målgrupp - unga i Växjö mellan 16-25 år. Vi ser gärna att du själv är ung och driven, med ett stort kontaktnät i Växjö. Du är framåt och vågar ta initiativ. Du behöver ha en bra förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du är van vid att hantera sociala medier såsom Facebook, Instagram och Snapchat. Tidigare erfarenheter från föreningsarbete, marknadsföring och att driva projekt är meriterande. Arbetet utförs av två unga arrangörer med stöd av ungdomscoacher och projektledning på Drömmarnas kontor.

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning 2 månader. Omfattningen ligger på 20-25 % och kan göras vid sidan av studier, praktik eller jobb. Lönen är 100 kr/h innan skatt.

Vid frågor och ansökan, mejla info@drommarnaskontor.se. Ansök senast 21 augusti genom att skicka en kort presentation av dig själv, din motivering för jobbet och med eventuella meriter. Välkommen med din ansökan :D

Ungas tankar om Araby

En grupp studenter på Linnéuniversitetet har gjort en studie för oss om ungas perspektiv på Araby. Genom film och foto har de undersökt vad Araby betyder för unga i området, vad de ser som bostadsområdets potential och vilka konkreta vägar som kan tas för att nå potentialen. 

Den 21 mars klockan 14:00 presenterar de sin studie på Araby Park Arena och visar videoklipp av unga om deras egna berättelser om Araby. Det kommer även finnas en fotoutställning där unga själva har fått fota sina favoritplatser i området. 

Denna presentation är relevant för alla som är intresserade av eller jobbar med frågor som berör unga, integration, aktiviteter och området Araby.

Välkomna! Vi bjuder på fika :)

Hjälp oss och vinn biobiljetter

Hej alla drömmare!

Vi håller på att samla in information om ungas drömmar och engagemang för att förbättra vårt arbete. Vi vill utgå från ungas tankar och mål och därför ber vi er om hjälp. Vi ber er att fylla i vår enkät och era svar är väldigt värdefulla. 

Ni har dessutom möjligheten att vara med i utlottningen om ett gäng biobiljetter!

HÄR hittar ni enkäten och det tar cirka fem minuter att fylla i den :)

Tack så mycket på förhand!

 

Växjö Earth Hour 2017

Denna vecka planerar vi för fullt inför Växjö Earth Hour 2017. Kvällen den 25te mars gäller det! Då samlas Växjös unga för att ta del av världens största klimatmanifestation och bli en del av förändringen. Vi träffas på Bergendahlska Gården 18:30 och sen följer en kväll med samtal, utbyte av idéer, tankar och tips. Vi bjuder på mat, lyssnar på musik, tittar på dokumentär, tävlar i ett quiz och tillverkar vårt egna miljövänliga rengöringsmedel! Vi ses väl där? 

Var med och skapa Earth Hour Växjö 2017!

Vill du vara med att skapa ett inspirerande event?

Earth Hour är en miljömanifestation som uppkom på initiativ av Världsnaturfonden och varje år deltar mer än 150 länder världen över. Earth Hour kännetecknas av att man släcker ner i en timme som en manifestation för klimatet. I år sker detta den 25 mars kl. 20:30 - 21:30.

Under Earth Hour planerar vi ett event för att uppmärksamma hur vi kan engagera oss för Växjö och för planeten. Eventet är en del av en kampanj initierad av Världsnaturfondens ungdomsråd och är i år på temat mat och hållbar livsstil. Växjö är en av åtta städer i Sverige som kommer att delta i kampanjen.

Vill du vara med och planera och genomföra eventet i Växjö? Och skapa delaktighet kring tävlingen som börjar två veckor innan? Hör av dig till oss! Tillsammans skapar vi ett inspirerande event. 

Skriv till thea@drommarnaskontor.se. Vi ser fram emot att höra från er :D